Soud zprostil obžaloby lékaře, který měl zmrzačit ruku pětileté holčičce

Lékař, který měl zmrzačit pětileté dítě, odešel od frýdecko-místeckého soudu jako nevinný. Podle obžaloby pacientce způsobil těžkou újmu na zdraví. Pětiletá Sára trpí po banální léčbě zlomeniny ruky trvalými následky. Místo zdravé levé ruky má pahýl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čekárna. Ilustrační foto.

Čekárna. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"Bylo prokázáno, že se skutek stal, nicméně nebylo prokázáno, že jej spáchal konkrétně obžalovaný doktor Čuboň. Rozsudek zatím nenabyl právní moci, jelikož si státní zástupkyně podala odvolání. O věci tedy bude rozhodovat krajský soud v Ostravě," vysvětlil Českému rozhlasu soudce Ondřej Běčák.

"Přímo v jednací síni po vyhlášení rozsudku jsem podala odvolání, protože s ním rozhodně nesouhlasím. Můj názor je ten, že se obžalovaný podílel na vzniklém následku na zdraví poškozené nezletilé holčičky," řekla státní zástupkyně Lenka Dostálová, která s rozsudkem nesouhlasí.

Dívenka spadla z kola a zlomila si ruku. V nemocnici Třinec Sosna ji dali sádru, ale dívenka si stěžovala na bolesti. Když ji po měsíci sádru sundali, měla na předloktí a zápěstí otevřené rány a dodnes má trvalé následky. Za těžkou újmu na zdraví byl obžalován někdejší lékař nemocnice Peter Čuboň.

Andrea Brtníková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme