Sněžení zastavilo vlaky mezi Prahou a Ostravou. Na koleje spadly stromy

V Pardubickém kraji v noci napadlo místy až čtvrt metru sněhu. Ten sice rychle tál, přesto ale zkomplikoval silniční a železniční dopravu. A to dokonce i na hlavní železniční trati Ostrava - Praha, kde na koleje popadaly stromy zatížené sněhem. Vlaky proto nabraly až dvouhodinové zpoždění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční trať v zimě

Železniční trať v zimě | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Na trati Ostrava – Praha došlo ve 4:12 k přerušení provozu na obou traťových kolejích z důvodu popadaných stromů. K popadání došlo vlivem tíhy mokrého sněhu. Byl tak přerušen provoz v úseku Třebovice – Rudoltice v Čechách,“ řekl vedoucí oddělení provozuschopnosti ředitelství Správy železniční dopravní cesty Bohuslav Stečinský.

Přehrát

00:00 / 00:00

O komplikacích na železnici mluvil v poledních Ozvěnách dne vedoucí oddělení provozuschopnosti ředitelství Správy železniční dopravní cesty Bohuslav Stečinský.

Podle Stečinského ale v současné době není možné přesně vyčíslit, kolik vlaků bylo sněžením ovlivněno: „Je to aktuální provozní situace, která ještě stále pokračuje. To znamená, že přesná analýza z hlediska jízdního řádu bude k dispozici, až všechny spoje dorazí do svého cíle. V tuto chvíli jsem schopen jen říci, že se jedná zhruba o 50 osobních vlaků, které byly touto situací ovlivněny.“

Některé dálkové vlaky musely být odkloněny přes Brno. Přibližně 16 vlaků bylo odřeknuto úplněno a dopravce cestujícím nabídl jinou alternativu. Čtyři vlaky byly nahrazeny autobusovou dopravou.

Komplikace jsou i na méně frekventované trati z Týniště do Letohradu."Potíže na jiných tratích byly, ale zdaleka se nedotkly osobní dopravy v takové míře, jako to bylo na páteřní trati Praha - Ostrava. V oblasti Orlických hor bylo dotčeno přibližně 18 vlaků osobní přepravy. Na všech tratích, kterých se to dotklo, už je provoz obnoven," dodal Bohuslav Stečinský.

Šárka Slezáková, Lenka Rafaelová, Alice Kottová, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme