Dohoda o pozemcích pro D11 stále není

Dohoda s farmářkou Ludmilou Havránkovou o pozemcích pro dálnici D11 stále ještě není uzavřená. Termín stanovený vládou přitom už vypršel. Podle ministerstva dopravy se v jednání bude pokračovat dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Podle vládního harmonogramu měly být smlouvy s farmářkou Havránkovou už podepsané. A 23. dubna je má schvalovat vláda. Ve skutečnosti ministerstvo dopravy dokumenty hotové ještě nemá.

Ujišťuje, že termín, kdy se mají dostat na stůl vládě dodrží. Farmářka začíná ale pochybovat. V šestnáct let trvajícím sporu o pozemky se už několikrát zdálo, že brzy skončí - nakonec ale stát od dohody ustoupil.

Teď má Havránková za své 3 hektary dostat jiné stejně velké pozemky a 130 hektarů do nájmu. Dálnice do Hradce Králové by se pak mohla dostavět - teď končí v polích 3 kilometry před městem.

Pokud se to ale do stanoveného termínu nepodaří stvrdit - stát jí půdu vyvlastní. Farmářka tvrdí, že své povinnosti si splnila včas a nechápe s čím úředníci otálejí.

Milan Kopp, Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme