Studenti chtějí demonstrovat proti státním maturitám

Prvního června by středoškoláci mohli vyjít do pražských ulic a demonstrovat proti státním maturitám. Datum si dohodli na sociální síti Facebook, kde založili skupinu Demonstrace proti státní maturitě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace proti státním maturitám

Demonstrace proti státním maturitám | Foto: Tomáš Adamec

Skupina má k dnešnímu dni už téměř 29 tisíc příznivců. Některým z nich se nelíbí, že by měli podle stejného zadání maturovat gymnazisté i absolventi středních odborných škol. Za poslední rok by středoškoláci tak demonstrovali proti nové podobě zkoušky z dospělosti už potřetí.

S podobou státních maturit nesouhlasí také 122 středních škol, které podepsaly petici. Vadí jim například, že některé části zkoušky nemohou být objektivně hodnoceny.

Spory o podobu státních maturit se budou řešit i v Senátu. Jeho školský výbor kvůli tomu ve středu pořádá veřejné slyšení. S plány státních maturit může ale zamíchat i povolební situace. Lídři ODS i ČSSD se včera shodli, že státní podobu zkoušek z dospělosti prosazovat nechtějí.

Katarína Brezovská, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme