Pionýr opět nabízí pomoc s výběrem letního tábora pro děti

Pomoc při výběru letního tábora pro děti opět nabízí občanské sdružení Pionýr. Pořádá již šestý ročník informační kampaně zvané Opravdu dobrý tábor, která má rodičům pomoct zorientovat se v nabídce pobytů a rozpoznat ty kvalitní od méně spolehlivých.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kurz první pomoci na dětském táboře v Mrtníku

Kurz první pomoci na dětském táboře v Mrtníku | Foto: Lucie Zemanová

Podle člena realizačního tým projektu Jakuba Kořínka je cílem kampaně, aby se co nejvíce rodičů a dětí při výběru tábora nemuselo spoléhat jen na šťastnou ruku a zvolili přesně takový, který pro ně bude nejvhodnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

O kampani Opravdu dobrý tábor hovořil v Ozvěnách dne Radiožurnálu Jakub Kořínek ze sdružení Pionýr

“Pozná se podle toho, že ho vedou lidé, kteří jsou k tomu kompetentní, že mají promyšlený program tak, aby byl přínosný pro dítě, a že mají zajištěno všechno, co má tábor mít zajištěno z hlediska obecných norem a všeho, co tam děti budou potřebovat,“ vysvětlil Kořínek.

Jak zdůraznil, přes různá zaměření pobytů má mít společné znaky každý dobrý tábor: “Nejde o to, co se přesně dělá na dobrém táboře. Důležité je, aby byl pořádán s nějakým cílem, aby aktivity, které se tam provádějí, nebyly jen pro ukrácení času, ale aby měly smysl a přínos.“

Letos Pionýr slaví 20 let obnovení činnosti jako samostatné organizace. Zatímco starší generace si název spojují s rudými šátky a dalšími atributy totalitní propagandy, dnes je podle Kořínka samostatným sdružením bez jakýchkoliv vazeb ideologických vazeb.

Sdružení nabízí nejen zkušenosti přímo z táborové praxe, ale také externí odborníky na další obory, jež mohou s letní činností souviset, jako jsou například právo, ekonomika či hygiena. Zájemci se můžou informovat stránkách www.dobrytabor.cz nebo zavolat na číslo 222 247 529.

Martin Hromádka, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme