Na veletrhu v Praze se představí přes 150 neziskových organizací

V Praze startuje už jedenáctý ročník veletrhu neziskových organizací. V Národní technické knihovně se představí na 150 organizací, které pomáhají po celém světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednotlivé organizace budou interaktivní formou prezentovat své aktivity. V plánu jsou také diskuse a přednášky o podmínkách dobrovolnictví ve třetím světě, ale třeba i zprávy o postavení neziskového sektoru v Rusku.

Přehrát

00:00 / 00:00

O veletrhu neziskových organizací hovořila v Ranním interview Radiožurnálu koordinátorka projektu Alena Novotná

Jak Radiožurnálu řekla koordinátorka veletrhu Alena Novotná z nadace Forum 2000, návštěvníci se také můžou přímo od lidí z terénu dozvědět, co práce v neziskovém sektoru obnáší.

„Na stáncích jsou vždy zástupci neziskovky, takže si návštěvníci mohou povídat přímo s lidmi, kteří pomáhají. Je možné vyslechnout spoustu zajímavých příběhů od lidí, kteří v organizacích pracují,“ uvedla Novotná.

Připomněla, že lidé mají zároveň možnost se do práce v dobrovolnictví také zapojit. „Spousta lidí chce pomáhat, ale neví jak, a tam je vynikající příležitost ujistit, která nezisková organizace je jim blízká. Neziskové organizace poskytují i spoustu služeb klientům, takže je třeba možné, že máte doma nemocnou babičku, která potřebuje péči, nebo je to i péče o děti,“ doplnila koordinátorka veletrhu.

Podle nadace Forum 2000 je projekt pořádaný pod záštitou Václava Havla, který se zúčastní slavnostního zahájení veletrhu, největší akcí svého druhu v České republice i ve střední Evropě. Dvacet z celkem 150 neziskových organizací bude z ciziny.

Martin Hromádka, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme