Post Bellum představí dvd učebnici o historii 20. století

Učitelé a žáci budou mít k dispozici novou multimediální DVD školní učebnici o historii dvacátého století. Jmenuje se My jsme to nevzdali a popisuje dějiny mezi lety 1938 a 1989. Dnes ji představí občanské sdružení Post Bellum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Post Bellum Mikuláš Kroupa

Ředitel Post Bellum Mikuláš Kroupa | Foto: Tomáš Adamec

Podle ředitele občanského sdružení a autora rozhlasového dokumentárního cyklu Příběhy dvacátého století Mikuláše Kroupy se učebnice zakládá zejména na výpovědích pamětníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor se zástupcem ředitele sdružení Post Bellum Martinem Kroupou na Rádiu Česko

„Dvd publikace obsahuje například příběhy politických vězňů z 50. let, ale také lidí, kteří prošli sovětskými gulagy, nacistickými koncentračními tábory. Rovněž zahrnuje osudy lidí z doby normalizace, ale i ‘obyčejných lidí‘, kteří byli svědky událostí v totalitním režimu,“ řekl Kroupa Radiožurnálu.

Koncert s „My jsme to nevzdali" se koná 8. května na pražském Žofíně a bude v přímém přenosu České televize a Radiožurnálu. V rámci těchto oslav bude sdružení udělovat poprvé v historii ceny Paměti národa.

Zástupce ředitele sdružení Post Bellum Martin Kroupa prozradil, že vystoupí například Aneta Langerová, Ondřej Ruml nebo Monika Načeva.

„Budou zpívat dobové písně v moderním hávu tak, aby charakterizovaly každé období. Večerem bude provázet Marek Eben,“ dodal Kroupa.

Igor Maňour, Lenka Jansová, Lukáš Vincourek, Václav Sochor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme