Čekal jsem na příležitost. Řekl muž, který napadl Sobotku

Muž, který na středečním mítinku ČSSD v Brně napadl místopředsedu strany Bohuslava Sobotku, bude souzen ve zkráceném řízení. Trest by si mohl vyslechnout už v sobotu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požadavky farmářů převzal poslanec Sobotka.

Požadavky farmářů převzal poslanec Sobotka. | Foto: Tomáš Adamec

Podle státního zástupce Vladimíra Kutnohorského totiž vyšetřování případu není složité a nebude třeba obsáhlé dokazování. Ochotu útočníka spolupracovat s policií potvrdil jihomoravský policejní ředitel Tomáš Kužel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Kuchta z katedry trestního práva Masarykovy univerzity v Brně ve Stalo se dnes.

„Útočníkovi se nelíbilo rozhodnutí, které bývalý ministr financí Bohuslav Sobotka provedl v rámci působení ve své funkci. Zatím nemáme informace, že by tam byl, byť malý, politický motiv. Při výpovědi řekl, že se jednalo o osobní věc a že v podstatě na místo přišel s tím, že si to v uvozovkách se Sobotkou vyřídí,“ řekl Kužel.

Útočník byl už dřív trestaný.

Čeští politici jsou chráněni zákonem stejně jako každý jiný člověk. „Pojem politik české právo nezná. Náhled na politiky se tedy nebude příliš lišit od obyčejných občanů,“ podotkl Josef Kuchta z katedry trestního práva Masarykovy univerzity v Brně.

Zuzana Kopuletá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme