Na léčení drogově závislých se nedostává peněz, varuje Sananim

Dvacáté výročí založení si připomíná občanské sdružení Sananim. To pomáhá lidem, kteří se potýkají s nealkoholovou závislostí a je jednou z největších organizací svého druhu v Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

drogy, narkoman, jehla

drogy, narkoman, jehla | Foto: Free Stock Photos

Sananim v České republice provozuje 11 zařízení a poskytuje široké spektrum služeb od preventivních až po léčebné. V posledních letech se však potýká s tím, že výrazně klesají finanční prostředky na zajištění těchto služeb.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Těmínová ze sdružení Sananim v Ozvěnách dne Radiožurnálu

„To znamená, že dochází k omezování služeb a není možno garantovat, že ty služby budou poskytnuty každému, kdo je bude potřebovat,“ varovala v Ozvěnách dne Radiožurnálu Martina Těmínová, předsedkyně správní rady Sananimu. Podle ní se snižují příspěvky od státu.

„Na dnešní tiskové konferenci se například hlavní město Praha zaručilo, že v letošním roce ty finanční prostředky budou stejné, ale od státu finanční prostředky klesají.“

„Takže takoví významní donoři, jako je Rada vlády pro koordinaci protidrogové problematiky a ministerstvo zdravotnictví, v letošním roce zaznamenali velmi výrazný pokles. U rady vlády se tyto prostředky od roku 2006 snížily o 26 procent,“ upozornila Těmínová.

Marika Táborská, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme