Soud vynese rozsudek nad Rosnerovými. Obvinění jsou z týrání dětí

Manželé Rosnerovi ze Slavkova u Brna dnes uslyší rozsudek. Obžalováni jsou z týrání svěřených dětí, a to například nadávkami a bitím. Podle obžaloby je to prokázáno svědectvím poškozených dětí. Blažena a Lubomír Rosnerovi by mohli strávit ve vězení až osm let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad.

Úřad. | Foto: Tomáš Adamec

Obhajoba ve Vyškově naopak výpovědi zpochybňuje a žádá úplné zproštění obžaloby. Blažena Rosnerová s manželem tak má před sebou po roce a půl soudních jednání poslední desítky minut čekání na rozsudek.

„Čekáme pořád až to skončí. Je to nepředstavitelné. Je to hrozný nápor na nervy jak nás, tak hlavně dětí. Oni totiž nevědí, co s nimi bude,“ řekla Blažena Rosnerová.

Manželé údajně týrali čtyři z patnácti dětí, které za šestadvacet let své pěstounské dráhy vychovávali. Podle obžaloby měli svěřeným dětem nadávat a ponižovat je. Údajně jim vyhrožovali, bili je různými předměty, až jim způsobili modřiny a krvácející rány.

Lidé z okolí rodiny obžalobu odmítají. Pěstouni byli za svou péči o děti obdivovaní, dostali i medaili od prezidenta Václava Klause.

Vladan Dokoupil, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme