Stát se s majitelkami pozemků pro D11 zřejmě nakonec dohodl

Ministerstvo dopravy se dohodlo s majitelkami pozemků pro dálnici D11 - s největší pravděpodobností je proto nebude muset vyvlastnit. Radiožurnálu to nepřímo potvrdil syn a právní zástupce jedné z majitelek David Štros.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Detaily dohody smlouvy podle něj budou zveřejněny v pondělí na zasedání kabinetu. Ministerstvo dopravy dohodu odmítlo komentovat, také s odkazem jednání vlády.

Pondělí je totiž posledním termínem, který vláda stanovila pro uzavření dohody a předložení podepsaných smluv mezi státem a majitelkami, sestrami Ludmilou Havránkovou a Jaroslavou Štrosovou.

V případě, že by se strany nedohodly, přistoupilo by ministerstvo k vyvlastnění pozemků.

Štrosové patří jen malá část území. Pozemek vlastní společně se svou sestrou, statkářkou Havránkovou. Ta vlastní i zbytek pozemků potřebných pro dokončení dálnice.

Se statkářkou Havránkovou se stát po 16 letech už v podstatě dohodl. Ta za své tři hektary na trase D11 dostane od státu jiné tři hektary. Dalších 130 hektarů státních pozemků dostane do pronájmu.

Šárka Slezáková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme