Šest turistů se po nehodě autobusu v Chorvatsku vrátilo domů

Bez tragických zranění skončila sobotní nehoda autobusu písecké cestovní kanceláře Kellner nedaleko města Umag v Chorvatsku. Po ošetření 21 cestujících zůstávají čtyři v nemocnici, většina ale pokračuje v plánované dovolené. Šest lidí dovolenou přerušilo a vrátilo se domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U města Umag havaroval český autobus.

U města Umag havaroval český autobus. | Foto: www.24sata.hr

Radiožurnálu to potvrdila Jindra Malá z konzulárního jednatelství České republiky v Rijece:

„Včera večer v 11 hodin zajistila cestovní kancelář Kellner odvoz šesti českých turistů zpět do České republiky. To jsou ti, kteří byli lehce zraněni a nechtěli zůstat dále na dovolené v Chorvatsku.

„V nemocnici v Pule zůstaly čtyři ženy, které mají těžší zranění - jsou to tři fraktury a jeden otřes mozku. Jsme ve spojení s asistenční službou jejich pojišťoven a zítra se bude zajišťovat jejich převoz do České republiky,“ dodala Jindra Malá.

Podle chorvatské policie jel řidič na mokré vozovce příliš rychle, dostal smyk a autobus sjel ze třímetrového svahu, kde se převrátil.

Zdenka Turková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme