V Praze 6 se na dvou místech zřítil rozestavěný tunel Blanka

Asi hodinu po půlnoci se v Praze 6 na dvou místech vzdálených od sebe několik set metrů propadl rozestavěný tunel Blanka. V závalu u ulice Patočkovy zůstal uvězněn bagrista i se svým strojem, záchranářům se ho podařilo vyprostit před sedmou hodinou ranní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozestavěný tunel Blanka, který se propadl v ulici Patočkova

Rozestavěný tunel Blanka, který se propadl v ulici Patočkova | Zdroj: ČTK

Muž, který byl pět hodin pod zemí, neměl zjevná zranění, přesto mu lékaři záchranné služby doporučili, aby s nimi odjel do nemocnice a zůstal ještě pod dohledem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tunel Blanka.mp3

Zem se propadla na dvou místech – prvním je roh ulic Myslbekova a Patočkova - u autobusové zastávky Hládkov a druhým místem je budova ministerstva kultury, kde se vytvořil, v části parkoviště a zahrady, kráter o velikosti 30 krát 50 metrů.

Pracovníci Metrostavu, hasiči a záchranáři odklízejí zeminu z obou závalů.

Podle mluvčího Metrostavu Františka Poláka nelze specifikovat jakékoli podrobnosti k vyšetřování, je to otázka dnů a týdnů.

Poprvé se v souvislosti se stavbou tunelu Blanka propadla část parku Stromovka už v květnu 2008, kdy vznikl kráter o průměru dvaceti metrů. To stejné se opakovalo v říjnu 2008. Primátor Pavel Bém pak podal trestní oznámení a sliboval vyšetření celého případu. Policie ale později případ odložila, protože viníka nenašla.

Tunelový komplex Blanka má být součástí severozápadní části městského okruhu, Metrostav ho buduje mezi Malovankou a Pelc Tyrolkou. Dlouhý bude více než 6 kilometrů a celkem vyjde na zhruba 26 miliard korun.

Monika Horská, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme