Státní zdravotní ústav spouští kampaně za zdravý životní styl

Státní zdravotní ústav připravil dvě kampaně za zdravý pohyb a proti obezitě. Cílem je zvýšit motivaci lidí k pravidelnému pohybu a zdravější stravě. Podle jedné z autorek kampaně Věry Kernové ze Státního zdravotního ústavu by měly akce oslovit hlavně rodiny s dětmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nonamvěc

nonamvěc | Foto: Comstock Images

„Děti představují jakýsi nástroj do budoucnosti, aby problém nadváhy a obezity v naší společnosti nebyl tak vysoký. Z posledních studií vyplývá, že nadměrnou hmotností trpí padesát čtyři procent dospělé populace. A z toho sedmnáct procent má obezitu,“ upozornila Kernová.

Smyslem je podle ní vytvořit rovnováhu mezi tím, kolik toho sníme, a tím, kolik vydáme. „Smyslem tedy je, abychom během jednoho týdne zaznamenávali to, co sníme, a jakou aktivitu vyvíjíme. Na našich webových stránkách www.szu.cz najdete automatickou kalkulačku, kde se vám spočítá jednodenní příjem z celého týdne a výdej energie pohybem,“ dodala.

Kampaně s názvem ‚Přijmi a vydej‘ a ‚S pohybem každý den‘ potrvají do 15. listopadu a jsou spojené se soutěžemi. Lidé budou moci vyhrát horská kola nebo turistické potřeby.

Květa Moravcová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme