Ministr školství řeší kritiku příručky o sexuální výchově

Výhrady k sexuální příručce, kterou vydalo ministerstvo školství ještě pod vedením Miroslavy Kopicové, mají rodiče, ale i Česká biskupská konference. Církvi vadí pasáže, které údajně předpokládají, že děti mají zkušenost s pornografickými filmy a časopisy. V příručce se podle jejích kritiků doporučují formy a metody, které ohrožují mravní výchovu mládeže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve škole (ilustrační foto)

Ve škole (ilustrační foto) | Foto: European Commission Audiovisual service

Kvůli tomu se nový ministr školství Josef Dobeš setkal s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou. Shodli se na tom, že by se mohla rozšířit koncepce etické výchovy a že by se problematika sexuální výchovy zasadila do širšího kontextu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Téma sleduje reportérka Radiožurnálu Klára Bíla

Samotná příručka se nicméně zatím měnit nebude. Ministr Dobeš se na téma sexuální příručky bude bavit i s rodiči.

K petici proti koncepci sexuální výchovy, jak ji připravilo ministerstvo školství, už se na webových stránkách Výboru na obranu rodičovských práv přidalo téměř 5100 lidí.

Ministr Dobeš se příští týden s petenty setká. Chce se s nimi bavit o tom, co přesně jim vadí.

„Já si jich velice vážím, a to z toho důvodu, že je beru za zodpovědné rodiče. Jim něco vadí, co se týká vzdělávání a výchovy jejich dětí, a ozývají se. To je trend, který bych chtěl obecně zavést v českém školství,“ řekl ministr Radiožurnálu.

Igor Maňour, mta, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme