Handicapový cyklista vyjíždí na „Cestu za snem“

Neprofesionální handicapovaný sportovec Heřman Volf vyjíždí ráno z Prahy na svoji druhou dálkovou jízdu. Po Paříži přichází na řadu Banská Bystrica. Cyklista chce motivovat další lidi, kteří se stejně jako on ocitli na vozíku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handbike (ilustr. obr.)

Handbike (ilustr. obr.)

Cesta je naplánována na osm dní a měří přibližně 570 kilometrů. Volf pojede na speciálně upraveném kole, tzv. handbiku. Cyklistika je jen jednou ze sportovních disciplín, které aktivně provozuje.

„Já jsem byl vždycky sportovec, kluk, který jezdil hodně na kole. Když jsem si pořídil kolo, které bylo velmi drahé, zjistil jsem, že by byla škoda, kdyby zahálelo v kůlně,“ vypráví Volf, jak se rozhodl pro svoji „Cestu za snem“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Denisa Jeřábková o cestě handicapovaného cyklisty na Slovensko

„Tak jsme vyrazili na západ do Paříže, protože cesta pod Vítězný oblouk je symbolická. Zjistil jsem, že to jde, a řekl: pojedeme sever, jih, západ, východ,“ přibližuje své plány. Nyní přichází na řadu druhá ze čtyř cest – na východ.

Heřman Volf skončil na vozíku nešťastnou náhodou. Díky rodině a přátelům našel sílu bojovat se svým handicapem a vrátil se do běžného života.

Denisa Jeřábková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme