ČSTV chce získat peníze zbouráním stadionu na Strahově

Strahovský stadion by se mohl zbourat a pozemky pod ním prodat. Tak podle informací Hospodářských novin uvažuje Český svaz tělesné výchovy, který hledá možná východiska z finanční krize.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

strahovský stadion chátrá

strahovský stadion chátrá | Foto: minimag.cz

O dalších možnostech financování českého sportu bude nové vedení ČSTV informovat dnes. Jeho člen a předseda svazu ledního hokeje Tomáš Král ve vysílání Radiožurnálu potvrdil, že strahovský projekt je jednou z možností, jak financovat sport v Česku. Rozhodnutí ale podle něj zatím napadlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místopředseda ČSTV Tomáš Král byl hostem Ranního interview Radiožurnálu

“V současné době probíhají detailní hodnocení majetku ČSTV, jeho využití a ekonomického přínosu. Samozřejmě i uvnitř se hledají zdroje. Určitě nepadlo rozhodnutí, že by se realizoval Strahov, ale je to jedna z věcí, o kterých se mluví,“ uvedl Král.

Plán podle Hospodářských novin počítá s uvolněním 35 hektarů strahovských pozemků, které údajně mají hodnotu sedmi miliard korun. Na místě obřího stadionu, kde se v minulosti konaly spartakiády, by se pak mohly postavit luxusní byty. Teď v útrobách útrobách stadionu funguje tréninkové centrum fotbalistů Sparty.

Myšlenka zbourat na Strahově sportoviště není nová. Zatím nikdy ale nebyli sportovci v takové situaci, aby o odchodu ze Strahova uvažovali. Letos je to jinak. „Je jasné, že ekonomická situace je mimořádně těžká, to si všichni uvědomujeme. Peníze se prostě hledají na všech místech,“ podotkl Král.

Lenka Šumová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme