Višňová u Frýdlantu je jednou z nejpostiženějších obcí

Na severu Čech pokračuje likvidace následků ničivých povodní. Jednou z nejhůře postižených byla obec Višňová nedaleko Frýdlantu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škody po povodni ve Frýdlantu

Škody po povodni ve Frýdlantu | Foto: Jan Zejda

„Dneska byl velmi živý den, kdy se hodně pracovalo, ale taky hodně povídalo, protože nás navštívil předseda Senátu Přemysl Sobotka. Potom sem zavítal i ministr zemědělství,“ řekla starostka Višňové Marie Matušková.

V obci až do večerních hodin funguje výdejní centrum materiální pomoci – dezinfekčních a mycích prostředků, košťat, lopat, motyk, koleček, oblečení, plen či mléka. Obci se podařilo také sehnat jeden sprchovací stan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starostka povodní postižené obce Višňová u Frýdlantu Marie Matušková ve Stalo se dnes Radiožurnálu.mp3

„Dnes jsem zjistila, že tam, kde neteče voda, možná nepoteče hodně dlouho, protože potrubí prakticky zmizelo,“ řekla Marie Matušková.

Přímo ve Višňové je také psycholog, který chodí za vytipovanými lidmi a mluví s nimi. „Myslím si, že hodně lidem už pomohl,“ uvedla starostka.

Lidé jsou podle jejích slov přetíženi ve snaze dát co nejrychleji všechno do pořádku. Jeden člověk tak skončil na operaci chlopně a jeden hasič byl převezen na koronární jednotku.

Martin Dorazín, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme