Šumavský národní park propustí dvacet lidí

Šumavský národní park propustil kvůli nutným úsporám dvacet zaměstnanců. Výpověď dostali referenti i šéf marketingu David Albrecht. Ani sám ředitel parku František Krejčí nemá své místo jisté. Do dvou týdnů přijede jeho práci zkontrolovat ministr životního prostředí Pavel Drobil. Potom rozhodne, zda Krejčí ve funkci zůstane nebo ne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trojmezná

Trojmezná | Foto: Správa NP a CHKO Šumava

„Současné úspory se nás dotkla tak, že nám byl snížen příspěvek na provoz na příští rok o 18,5 procenta s tím, že deset procent se týká mzdových nákladů a 8,5 procenta provozních prostředků,“ řekl František Krejčí. V terénu se podle jeho slov tyto úspory neprojeví.

„V současné době máme 333 zaměstnanců a došli jsme k závěru, že si můžeme dovolit snížit počet o dvacet tabulkových míst. Hlavní důraz jsem kladli na to, aby to neovlivnilo péči o národní park jako takový,“ uvedl František Krejčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel šumavského národního parku František Krejčí v pořadu Stalo se dnes Radiožurnálu.mp3

Propouštění podle něj bude probíhat celý podzim. Z poloviny se jedná o zaměstnance, kteří měli pracovní poměr na dobu určitou a spíše pracovali ve funkcích referentů a v kategoriích týkajících se servisu správních budov.

Ministr Drobil chce znát i vysvětlení, proč se kvůli kůrovci nyní kácí dvakrát víc dřeva než v předchozích letech a zda správa parku bojuje s broukem dostatečně.

Eva Presová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme