Dopravní policisté chystají na víkend zvýšený dohled

Ode dneška do nedělního večera bude na silnicích vidět více policistů. Důvodem je poslední prázdninový víkend, kdy je pravidelně hustší provoz i více nehod. Policie naplánovala na 110 dopravně-bezpečnostních akcí. Zaměří se na kontroly alkoholu za volantem, dodržení rychlosti i na technický stav vozidel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní policie v akci

Dopravní policie v akci | Foto: Jan Rosenauer

Lidé se o víkendu budou vracet domů nejen z regionů a ze zahraničí, ale na řadě míst v České republice budou probíhat kulturní a společenské akce. Například v Českých Budějovicích Země živitelka a ve Zlíne Barum Czech Rally. Je nutné počítat i se zahraničními turisty, kteří naši republiku pouze projíždějí.

Všechna krajská policejní ředitelství si vyhlásila svá vlastní opatření. Zvýšený dohled bude zaměřen na dálnice, rychlostní komunikace a silnice prvních tříd, kde se očekává vyšší provoz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie - kontroly.mp3

Ředitel dopravní policie Leoš Tržil radí, aby řidiči sledovali především dopravní informace. „Naplánovat si trasu, vyjet dříve, zjišťovat průběžný stav, dodržovat bezpečnou vzdálenost, přestávky při řízení a tak dále.“

V červenci zahynulo na českých silnicích 97 lidí, nejtragičtější byl první prázdninový víkend, kdy přišlo o život 20 osob.

„První víkend nejen že byl prodloužený o dva dny, ale velkou roli tam sehrála i nadprůměrná tepla. Naopak při posledním srpnovém víkendu by měly být zhoršené povětrnostní podmínky. Tady apeluju na mokrou vozovku, která může přinést nebezpečí smyku,“ dodává Tržil.

Pozitivní zprávou je, že školní rok začíná až ve středu a doprava by se tak mohla rozmělnit i na další dny, než jen víkend.

Martina Mašková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme