Rischelová se ujme funkce předsedkyně ČSÚ

Český statistický úřad má ode dneška novou předsedkyni. Po Janu Fischerovi je novou předsedkyní úřadu rektorka Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Iva Ritschelová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ing. Iva Ritschelová

Ing. Iva Ritschelová

Ritschelová chce pokračovat v linii, kterou v české statistice její předchůdce nastavil.

„Sebedokonaljěí a sebepřesnější statistika nikdy nenahradí uvážlivé a správné rozhodnutí politiků. Jedním z mých cílů proto bude zajištění takzvané statistické osvěty a zlepšení spolupráce mezi ČSÚ, politiky, potažmo odbornou a laickou veřejností,“ uvedla Ritschelová.

Ve své vědecké práci se dosavadní rektorka zabývá makroekonomickými aspekty tvorby a ochrany životního prostředí. Účastní se zasedání sekce statistiky životního prostředí Eurostatu a Evropské hospodářské komise a je mimo jiné autorkou kapitoly Životní prostředí v ročence ČSÚ.

Do nové funkce by měl dnes nastoupit i expremiér a bývalý šéf Českého statistického úřadu Jan Fischer. Působit má na postu viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Věra Pfeifferová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme