Na státní maturitě se šetří, písemky zhodnotí jediný člověk

Učitelé, kteří měli hodnotit písemné práce u státních maturit, přijdou o dvacet pět milionů. Ministerstvo školství chce levnější novou zkoušku z dospělosti a tak bude písemné práce hodnotit místo dvou lidí jen jeden učitel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerství maturanti Veronika Vítková a Roman Koudelka

Čerství maturanti Veronika Vítková a Roman Koudelka | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Ředitelé středních škol a gymnázií se novinku dozvěděli teprve minulý týden. Někteří o tom ví jen z doslechu od svých kolegů. Tvrdí, že maturita pod státním dohledem měla být díky dvou hodnotitelům objektivní, což už platit nebude.

„Každé hodnocení, pokud nemá přesně stanovená kritéria nebo pokud to není výběr ze tří alternativ, tak musí být nutně subjektivní,“ myslí si například ředitel Gymnázia v Kutné Hoře Vladislav Slavíček.

Pavel Zelený, který vede centrum pro přípravu státních maturit, hledá v další novince státních maturit pozitiva. „Naopak je to snížení pracnosti na polovinu, to znamená, že se nám teoreticky sníží doba na opravy prací na polovinu,“ řekl Zelený.

Igor Maňour, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme