Korupční kauza otřásá také radnicí v Kolíně. Úplatek prý chtěl místostarosta

Policisté řeší korupční kauzu v Kolíně. Dvojka kandidátky ODS místostarosta Román Pekárek si údajně řekl o úplatek. Podle Mladé fronty Dnes chtěl milion korun po jednateli stavební firmy za prodej městských pozemků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Důkazním materiálem je podle tisku audio nahrávka rozhovoru mezi místostarostou a jednatelem firmy, ve kterém se nepřímo mluví právě o údajném milionovém úplatku. Firma skutečně nakonec městské pozemky získala, a to za patnáct milionů korun.

Zda ale Pekárek peníze skutečně převzal, to už z nahrávky nevyplývá. Českému rozhlasu prozradil, že žádný úplatek nevzal a že veškeré potřebné informace předá vyšetřovatelům. Policie se už touto kauzou skutečně zabývá. A není sama.

Údajná úplatkářská aféra nenechává v klidu ani špičky Občanské demokratické strany. Podle kuloárních zpráv může být místostarosta Roman Pekárek vyškrtnut z druhého místa kandidátky strany do komunálních voleb. Kvůli kauze se večer mimořádně sejdou kolínští občanští demokraté.

Michal Trnka, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme