Začíná celostátní Týden knihoven

Právě dnes začíná celostátní Týden knihoven. Knihovníci pro návštěvníky chystají speciální programy s přednáškami nebo výstavami a také čtenářskou amnestii. Mottem 14. ročníku zní Knihovna pro všechny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knihovna

Knihovna

Cílem akce je podpořit knihy a čtenářství a nabídnout atraktivní využití volného času nejen novým čtenářům, ale pečovat hlavně o čtenáře stávající. Rok od roku získává akce větší popularitu a do knihoven láká stále víc návštěvníků.

Po celé zemi proběhne v souvislosti s Týdnem knihoven také akce nazvaná Velké říjnové společné čtení aneb Pocta Karlu Hynku Máchovi. Od narození tohoto slavného romantického básníka totiž tento podzim uběhne 200 let.

Týden knihoven připravili i v Knihovně města Plzně, která nabídne svým dětským, dospělým ale i neregistrovaným čtenářům řadu zajímavých akcí. Zájemci si můžou vyzkoušet práci knihovnice za výpůjčním pultem nebo mezi regály.

Přehrát

00:00 / 00:00

Knihovny.mp3

Zároveň se naučí knihy balit a připravena je i výstava knih pro maminky na mateřské dovolené a pro těhotné ženy. Otevřen je i knižní bazar nazvaný Za kačku na dračku. Zapomenuto dokonce nebylo ani na plyšáky a každé dítě, které přijde se svou oblíbenou hračkou pro ni dostane vlastní průkaz.

Knihovny budou každý den věnovat jedné své cílové skupině.

„V pondělí se v Kutné Hoře budeme věnovat seniorům. Budeme trénovat jejich paměť, máme objednanou přednášku o grafologii. Úterý patří rodičům na rodičovské dovolené, ve středu se budeme věnovat dětem, ve čtvrtek handicapovaným lidem a v pátek národnostním a jazykovým menšinám,“ říká Gabriela Jarkulišová, ředitelka knihovny a garantka celé akce Týdne knihoven.

Do akce Týden knihoven se přihlásilo na 500 knihovnických institucí po celé republice.

Lenka Rafaelová, David Havlena, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme