Nečas: České republice nehrozí riziko terorismu

České republice nyní nehrozí teroristický útok. Takový je závěr jednání výboru pro zpravodajskou činnost, který se mimořádně sešel. Zvýšená bezpečnostní opatření u nás platí od neděle. Důvodem je varování Spojených států amerických před hrozbou terorismu v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezpečnostní opatření na letišti

Bezpečnostní opatření na letišti | Zdroj: ČTK

Podle premiéra Petra Nečase jsou i u nás přijatá opatření odpovídající:

Přehrát

00:00 / 00:00

Nečas-bezpečnost.mp3

"Na základě informací ze zpravodajských služeb, jejichž šéfové byli přítomni tomuto jednání, jsme vyhodnotili tyto zpravodajské informace i kroky, které byly učiněny. Na základě toho výbor pro zpravodajskou činnost zkonstatoval, že České republice podle údajů, které jsou k dispozici, v tuto chvíli nehrozí žádné aktuální riziko."

V neděli varovaly USA své občany před možným útokem v Evropě, v následujících dnech totéž udělalo Japonsko a Austrálie. Británie varovala turisty před hrozícím atentátem v Německu nebo ve Francii. Česko přijalo preventivní bezpečnostní opatření například na letišti Praha-Ruzyně.

Václava Vařeková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme