V Lipníku nad Bečvou budou sbírat vyřazené autolékárničky

Děti z jedné základních škol v Lipníku nad Bečvou přišly na to, jak využít nepotřebné autolékárničky. Od nového roku totiž motoristé musejí mít lékárničky s novou výbavou. Ty vyřazené poputují až do daleké Afriky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Africké děti ve škole

Africké děti ve škole | Foto: Zuzana Gálová

Výměna autolékárničky čeká každého řidiče. Musíme vyřadit i takové, které ještě nemají prošlou respirační dobu. Žádá si to nová vyhláška, která začne platit od nového roku. A hned je tady známý nerudovský problém - Kam s ní?

Přehrát

00:00 / 00:00

O sbírku nepotřebných autolékárniček se zajímala redaktorka Jana Zemková

Děti ze základní školy Osecká v Lipníku nad Bečvou, jak říká organizátorka sbírky Maja Horká, si s ním poradily následovně:

„Řekli jsme si, že by nebylo špatné začít staré lékárničky sbírat. Už jsme sbírali brýle pro Afriku, tak jsme se rozhodli, že bychom sbírali i autolékárničky. Zavolali jsme do humanitární organizace ADRA a s tou jsme se domluvili, že tyto lékárničky jim předáme a oni je odevzdají dál.“

Vyřazené autolékárníčky se budou skladovat přímo v prostorách školy. Po té poputují přes celý kontinent až do daleké Afriky.

Jana Zemková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme