Vlekaři na horách začali s přípravou na sezónu

V Krkonoších se rozjíždí intenzivní přípravy na zimní sezónu. Vlekaři už na některých místech začali s instalací umělého zasněžování. Například ve Špindlerově mlýně chtějí mít hlavní práce na sjezdovkách za sebou do začátku listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krkonoše

Krkonoše | Foto: Tomáš Adamec

Nebýt technického zasněžování, tak by se v řadě středisek v Krkonoších loni nelyžovalo. Zatím co v nížinách bylo sněhu požehnaně, na horách se prakticky jezdilo jen na umělém sněhu. Právě sněžná děla jsou proto pro česká lyžařská střediska už téměř nezbytnou součástí.

„Musejí se ostrojit zasněžovací trasy. Musíme rozvést sněžná děla, namontovat tyče a elektriku, což je práce na čtrnáct dní až tři neděle. Teprve potom se dá říci, že to máme připravené,“ říká Zdeněk Spilka ze střediska na Horních Mísečkách

Ve Špindlerově mlýně se také pracuje na kontrolách a opravách čerpadel vody. „Dochází k rekonstrukci čerpacích stanic, které už jsou zastaralé, protože některé jsou až 12 let staré,“ vysvětluje Spilka.

Ceny by se za lyžování v hlavní turistické sezóně neměly výrazně měnit.

Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme