Policisté rozbili síť obchodníků se zbraněmi na Olomoucku

Policisté odhalili mezinárodní síť obchodníků se zbraněmi. Čtyři lidé jsou ve vazbě. Množství a typ zbraní překvapily i detektivy. Při domovních prohlídkách našli samopaly, pistole, tlumiče i granáty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta předvádí zabavené zbraně

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta předvádí zabavené zbraně | Zdroj: ČTK

Případ dostal krycí název Mazák. Zbraně obstarávali obchodníci hlavně na Slovensku a některé z nich měly označení jako znehodnocené a končily pak na černém trhu. Podle policistů by se se zabavenými zbraněmi dala vybavit malá soukromá armáda. Některé samopaly navíc policisté našli při domovní prohlídce pod postelí čtrnáctiletého syna jednoho ze zadržených.

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta říká, že se zatím neví, kolik peněz mohla skupina z obchodu se zbraněmi mít:

„Na území České republiky jsme teď zabavili 40 až 50 kusů samopalů a tisíce nábojů. Při posledním prodeji šlo o 19 kusů samopalů, které se prodávají za 25 až 30 tisíc korun za kus. To je od 61 Škorpióna po 58 samopal.“

Lenka Jansová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme