Německé kliniky lákají na pražském veletrhu české lékaře

Výzvu ‚Děkujeme, odcházíme‘ podepsalo zatím více než tři a půl tisíce lékařek a lékařů. Deklarují tím, že ke konci letošního roku jsou připraveni dát výpověď v českých nemocnicích. Vadí jim nízké platy a systém postgraduálního vzdělávání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékaři při operaci

Lékaři při operaci | Foto: Pavel Pavlas

České lékaře navíc lákají německé kliniky. Na Job veletrhu, kontaktní burze ‚Lékařství a zdraví 2010‘ v pražském Slovanském domě se dnes a zítra představí 30 německých klinik a jedna rakouská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veletrh Lékařství a zdraví 2010 v poledních Ozvěnách dne představila Zlata Staňková, jednatelka agentury, která veletrh pořádá.

Podle Zlaty Staňkové, jednatelky agentury, která veletrh pořádá, je zájem českých lékařů o veletrh obrovský. Lékaři mohou totiž přímo na veletrhu podepsat kontrakt s nějakou zahraniční klinikou.

„Kliniky, které se zde prezentují už mají volná místa, která chtějí obsadit. Ta jsou tady vypsána, takže lékař se může informovat, zda se jedná o místo, které by jemu vyhovovalo, a může se s klinikou přímo na veletrhu spojit,“ vysvětluje Staňková.

Podle ní navíc některé kliniky vyžadují pouze základní znalost němčiny: „Někteří kliniky požadují perfektní němčinu, někteří požadují pouze základní znalosti s tím, že mají doučovací kurzy. Každý lékař se musí informovat u dané kliniky sám. Není to globální věc, všechny kliniky nepožadují němčinu.“

Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme