Korupční systém na ministerstvu obrany zlepší audit

Na ministerstvu obrany fungoval korupční systém. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to přiznal náměstek ministra obrany Jiří Šedivý. Situace by se měla v dohledné době změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Barták - ministr obrany ČR

Martin Barták - ministr obrany ČR | Foto: Tomáš Adamec

„Ten systém tam možná ještě existuje, ale zároveň tam přišli s panem ministrem Vondrou lidé, kteří vytvářejí určité ozdravné procesy. My ten systém analyzujeme, děláme audit všech minulých zakázek a na základě získaných poznatků vytvoříme nový systém. První výsledky by měl pan ministr dostat během tohoto nebo příštího týdne,“ řekl Jiří Šedivý.

Audit na ministerstvu obrany má prošetřit všechny podezřelé zakázky. Osoby spojené s takovými aférami opustí podle náměstka Šedivého své funkce.

Jedním z případů je podezřelý armádní obchod s Tatrou. Kontrola má podle Šedivého ukázat, zda nebyla zakázka předražená. Kvůli aféře s nákupem vozů Tatra pro armádu je na nucené dovolené bývalý náměstek ministryně obrany a současný náměstek ministra financí Martin Barták.

Radek Pavlovič, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme