České dráhy od půlky prosince zdražují některé jízdenky

České dráhy nabídnou víc rychlíků, zároveň ale zdraží některé tarify jízdného. Změny začnou platit od 12.prosince s novým jízdním řádem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak

vlak | Foto: Alena Palečková

Například víkendový tarif SONE+ zdraží ve všech vlacích o 100 korun. Pocítí to zejména rodiny s dětmi, které toto jízdné využívají pro víkendové výlety.

Dražší bude také zpáteční jízdné, protože jeho sleva se snižuje z deseti na pět procent. Cestující zaplatí také o 10 korun více, když si jízdenku budou kupovat až ve vlaku.

Změny u nového jízdního řádu jsou jen kosmetické. Vlaků bude jezdit asi jen o jedno procento méně. V regionální dopravě skončí provoz na pěti tratích, protože kraje spoje neobjednaly.

V dálkové dopravě dráhy od prosince zruší některé málo vytížené rychlíky a naopak od 12. prosince opět bude jezdit pendolino na trase z Prahy do Bratislavy a jeden rychlíků do Berlína bude pokračovat až do polského Štětína.

Ve směru na jih Čech a do Rakouska se cestující musí připravit na omezení a výluky kvůli stavbě čtvrtého železničního koridoru.

Katarína Brezovská, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme