Pražský městský soud se vrací k jedné z kauz Radovana Krejčíře

Městský soud v Praze se znovu vrací k jedné z kauz uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Případ se týká údajného tunelování společnosti Technology Leasing.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř | Foto: www.rkrejcir.com

Krejčíř měl být hlavou zločinného spolčení, ve kterém figurují čtyři další muži. Společně se podle spisu v roce 2002 podíleli na vyvádění úvěrových finančních prostředků, které firmě Technology Leasing poskytla Česká spořitelna. Žalobce spočítal škodu na víc 150 milionů korun.

K pražskému městského soudu se dnes případ vrací už po čtvrté. Naposled se projednával před rokem, kdy jej soudce potřetí vrátil žalobci k došetření.

Neshoduje se s ním totiž na tom, jakého trestného činu se měli Radovan Krejčíř a spol vlastně dopustit. Podle státního zástupce to měl být úvěrový podvod, podle soudu ale důkazy svědčí spíš o zpronevěře nebo poškozování věřitele.

Obžalovaní totiž v době uzavírání úvěrových smluv ve společnosti nebyli. Na počtvrté už by měl rozsudek padnout.Vrchní soud totiž pražskému městskému soudu uložil, aby už konečně rozhodl.

Věra Pfeifferová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme