Fond ohrožených dětí slaví 20 let, pomohl 30 tisícům dětí

Fond ohrožených dětí pomohl za dobu své existence více než třiceti tisícům týraných a opuštěných dětí. Na území České republiky provozuje 28 azylových zařízení známých pod názvem Klokánek. V letošním roce si fond připomíná dvě výročí - 20 let od svého založení a 10 let od vybudování prvního Klokánku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova zařízení Fondu ohrožených dětí Klokánek v Brně-Líšni

Budova zařízení Fondu ohrožených dětí Klokánek v Brně-Líšni | Foto: Alena Podlucká

Mezi projekty, které Fond ohrožených dětí nejnověji předkládá ministerstvu práce a sociálních věcí je projekt zaměřený na tzv.profesionální tety v rodinách. Děti nejsou odebírány z rodin, teta do rodiny až denně dochází a pomáhá rodičům s chodem domácnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodičková.mp3

„Jen v případě, že by to rodina chtěla, chtěla spolupracovat a měla zájem, aby děti zůstaly doma, netýrali děti, jsou tam citové vazby,“ říká předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková, podle které už projekt přináší první pozitivní výsledky.

Dotace ze státního rozpočtu a z rozpočtů krajů pokrývají asi jen 63 procent výdajů. Dále Klokánek podporuje veřejnost a také vánoční sbírka, která letos slaví také výročí, 15 let.

Martina Mašková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme