Ministr dopravy Bárta hledá peníze pro zdravotnictví

Ministr dopravy Vít Bárta se vložil do zdravotnictví. Jako ekonomický ministr chystá návrh Věcí veřejných, co dál s tímto resortem. Dnes se sešel s lékaři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) před zasedáním vlády ČR

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) před zasedáním vlády ČR | Foto: Tomáš Adamec

Prezident České lékařské komory Milan Kubek řekl, o čem spolu mluvili:

„My jsme přišli za panem ministrem Bártou nikoliv jako za ministrem dopravy, ale jako za představitelem jedné z koaličních stran, Věcí veřejných. A přišli jsme upozornit na problémy ve zdravotnictví.“

„Nejhorší problém v dané chvíli je personální devastace českého zdravotnictví a hrozící odchod několik tisíc lékařů z českých nemocnic,“ uvedl prezident lékařské komory.

Ministr Bárta prohlásil, že odchod doktorů z nemocnic by mohl být pro české zdravotnictví problém:

„My jednoznačně vnímáme jako riziko to, jaké množství lékařů v České republice v následujících letech bude či nebude. I proto jsme se dohodli na tom, že se znovu setkáme ještě příští týden, tedy ještě před naší ideovou konferencí,“ uvedl ministr.

Šéf ČLK Milan Kubek mluvil tento týden o výzvě Děkujeme, odcházíme také s premiérem Petrem Nečasem z ODS. Pravidelně to řeší s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem z TOP 09.

Lenka Jansová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme