Komise nevybrala nového ředitele NP Šumava

Výběrová komise zatím nenašla kandidáta na post ředitele Národního parku Šumava. Proto znovu zasedne v lednu. Původně přitom mělo být jméno nového ředitele známého do konce roku tak, aby mohl prvního ledna začít úřadovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelen se brodí sněhem v Národním parku Šumava

Jelen se brodí sněhem v Národním parku Šumava | Foto: Národní park Šumava

Rozhodnutí komise potvrdil Radiožurnálu náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař. "Vzhledem k situaci, která je v resortu, jsme se nenutili do nočního rozhodování a dohodli jsme se, že všechny vyslechnuté kandidáty si ještě každý zvážíme. Sejdeme se v první polovině ledna. Ambice prvního ledna jmenovat ředitele není technicky možná, protože ho nemá kdo jmenovat."

Komise vyslechla všech deset uchazečů o funkci ředitele NPŠ, kteří pak čelili jejím otázkám a posléze rozhodla, že se znovu sejde v polovině ledna. Jméno nejvhodnější kandidáta posléze doporučí novému ministrovi, který nahradí Pavla Drobila (ODS).

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 23 kandidátů, v užším kole jich zůstalo deset. Nový ředitel Správy NP a CHKO Šumava nastoupí do funkce po Františku Krejčím, který stál v čele parku od roku 2007 a rezignoval 1. listopadu v souvislosti s jednáním ministerstva o nové koncepci parku.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme