Vlaků pojede o Vánocích méně, MHD bude mít zvláštní provoz

Na železnici po včerejším posílení provozu dnes vlaků ubude. Jezdit se bude jako v neděli a ve svátek. Po šesté večer se pak provoz regionálních i dálkových vlaků ještě víc utlumí. Městskou hromadnou dopravu ve velkých městech čeká obvykle víkendový či zvláštní provoz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MHD Kladno

MHD Kladno | Foto: Petr Jindra

Poslední Pendolino z Prahy do Ostravy odjíždí po patnácté hodině. Naopak noční mezinárodní rychlíky EuroNight do Německa, Polska a na Slovensko jednou bez omezení.

Filip Drápal ze společnosti Ropid informuje, že na Štědrý den bude MHD fungovat jako v sobotu, provoz metra bude dokonce prodloužen až do jedné hodiny. „Večer bude metro jezdit v prodloužených patnáctiminutových intervalech. Noční doprava začne jezdit už kolem 18. hodiny, tedy noční tramvaje a autobusy, z nichž některé budou posíleny nasazením kapacitnějších vozidel,“ říká.

Jak dodává Jan Sajtl z brněnského dopravního podniku, na Štědrý den budou linky MHD v Brně provozovány podle jízdních řádů pro soboty – do 16 hodin. „Po 16. hodině postupně ukončí provoz a budou nahrazeny nočními autobusovými linkami se spojením u hlavního nádraží od 17 hodin každých třicet minut až do nočního provozu do 5 hodin ráno.“

25. a 26.prosince bude veden provoz brněnských linek MHD podle sobotních a nedělních jízdních řádů, uzavírá Sajtl.

Jan Herget, Mariana Zapotilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme