TI zhodnotí sedm měsíců vlády proti korupci

Transparency International dnes zhodnotí sedm měsíců vlády boje proti korupci, nebo manipulace při komunálních volbách. Na aktuálním případu Státního fondu životního prostředí chce nevládní protikorupční organizace ukázat, co by se mělo změnit při ochraně lidí, kteří úplatkářství nebo nekalé praktiky oznámí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Ondráčka z Transparency International se domnívá, že policie reaguje jen na trestní oznámení a podcenila finanční kriminalitu

David Ondráčka z Transparency International se domnívá, že policie reaguje jen na trestní oznámení a podcenila finanční kriminalitu | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Ředitel Transparency David Ondráčka upozorňuje na to, že lidé, kteří korupci nahlásí, se stále dostávají do problémů, což by se mělo změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Ondráčka mluví o návrzích Transparency International pro boj s korupcí.mp3

„Chceme využít kauzu SFŽP k tomu, abychom ukázali, co by se mělo změnit při ochraně lidí, kteří na korupci upozorní. Dále chceme změnit kontrolu financování politických stran a zlepšit kontrolu bránění korupčních praktik při komunálních volbách,“ dodává Ondráčka.

Ondráčka také Radiožurnálu přiblížil, jaké kroky organizace podnikla ve věci kupování hlasů a manipulace při letošních komunálních volbách.

„U komunálních voleb Transparency podalo ústavní stížnost, která se bude projednávat ve středu. Týká se města Krupka, kde může dojít ke zrušení komunálních voleb. Transparenci hodlá monitorovat opakované volby, které budou tento víkend probíhat ve vybraných městech,“ řekl David Ondráčka.

Jan Herget, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme