ČSSD chce změnit způsob nákupu zbraní pro armádu

Sociální demokracie chce změnit způsob nákupů pro armádu. Zmizet by měli prostředníci, které ministerstvo obrany u velkých zakázek podle dosud platného zákona využívalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Hybernské ulici

Lidový dům v Hybernské ulici | Foto: Marián Vojtek

Sociální demokraté proto připraví novelu příslušného zákona. Přímé nákupy bez zprostředkovatele má ve svém programu i Nečasova vláda.

Jak by změna měla vypadat podle ČSSD, vysvětlil poslanec Jeroným Tejc:

„Já si především myslím, že bychom měli v maximu případů rozhodovat na základě jiných kritérií, tedy abychom skutečně rozhodovali nejen podle toho, kdo se s kým zná, ale především podle toho, co potřebujeme, co je skutečně nezbytné a poté na základě ceny.“

„Já myslím, že na úrovni zákona o zadávání veřejných zakázek můžeme vést diskusi i o tom, jakým způsobem rozšířit možnosti skutečně výběrových řízení i pro ministerstvo obrany. Samozřejmě si musíme být vědomi určitých specifik, které nákup zbraňových systémů pro armádu má,“ zdůraznil poslanec Tejc.

Věra Pfeifferová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme