Hejtman vyzývá ministra k řešení hrozby odchodu lékařů

Pardubický kraj s řediteli krajských nemocnic a primátorka Pardubic poslali otevřený dopis ministru Leoši Hegerovi. Požadují, aby začal jednat s lékaři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lékaři

lékaři | Foto: Fotobanka stock.xchng

V Pardubickém kraji má výzva Lékařského odborového klubu Děkujeme odcházíme asi 50procentní podporu. Ke včerejšímu dni podalo například v největší krajské nemocnici v Pardubicích výpověď 110 lékařů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková neskrývá obavy z odchodu anesteziologů

Bez primářů se výpověď podali všichni lékaři z oddělení ARO, radiodiagnostiky, nebo traumatologie. To jsou klíčové obory, a nemocnice by tak od března nemohla poskytovat ani akutní péči, říká primátorka Pardubic a zároveň lékařka Štěpánka Fraňková:

„Pokud opravdu to nezačne ministerstvo radikálně řešit, nebo spíš nedá aspoň vizi řešení v příštích několika měsících , tak Pardubice čeká zcela jistě řešení krizové situace,“ řekla Fraňková a připomněla, že výpověď tam dali všichni anesteziologové.

V případě, že ministr nezačne jednat s lékaři, podle hejtmana Radko Martínka nebude kraj schopen zajistit ve svých nemocnicích ani akutní péči:

Přehrát

00:00 / 00:00

Hejtman Radko Martínka vyzývá ministra zdravotnictví

„Měli jsme společnou poradu s řediteli všech akutních zařízení a představiteli LOKu Situace je zatím předběžná, nicméně se zdá, že akce bude mít masovou odezvu. A zatím to vypadá, že není v silách Pardubického kraje ani jednotlivých zařízení a managementu, aby situaci řešili,“ konstatoval Martínek.

Milan Kopp, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme