Meteorologové varují před další vlnou povodní

Na mnoha místech Čech ještě voda v rozvodněných řekách nezačala ani opadat, úklidové a rekonstrukční práce se teprve naplno rozjíždějí a meteorologové již varují před další vlnou vydatných dešťů, která může způsobit opětovné vylití řek z jejich koryt. K tomu by mohlo dojít v noci ze čtvrtka na pátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně na Děčínsku

Povodně na Děčínsku

„Podle nejnovějších údajů to vypadá tak, že srážky dorazí od jihozápadu z Alp během čtvrtečního odpoledne. V Čechách bude pršet i v pátek. Srážkové úhrny čekáme v rozmezí 20 až 40 milimetrů během noci ze čtvrtka na pátek a v noci na soboru další v rozmezí od dvaceti do 50 milimetrů. Lze tedy očekávat opětovné komplikace v postižených oblastech,“ říká Jan Šrámek z Českého hydrometeorologického ústavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před další vlnou vydatných dešťů varoval na Radiožurnálu Jan Šrámek z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle Šrámka se sice jedná o mnohem menší úhrny srážek, než tomu bylo o víkendu, půda je ale velmi nasáklá a nepojme již žádnou další vodu. Proto ke vzestupu hladin stačí i menší množství srážek.

„Pokud by napršelo do 50 milimetrů, nebyla by ale situace tak dramatická, jako o uplynulém víkendu. Informace budeme upřesňovat v následujících dnech,“ dodává meteorolog.

O uplynulém víkendu napršelo v nejhůře postižených místech až 200 milimetrů vody.

Veronika Sedláčková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme