Ministr dopravy přislíbil pomoc Libereckému kraji

Ministr dopravy Vít Bárta dnes zavítal do Libereckého kraje. Při návštěvě obcí postižených povodněmi především ocenil práci krizového štábu i jednotlivých starostů a jejich týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta 13. srpna na silnici u Nové Vsi na Liberecku, kterou poničila povodeň.jpg

Ministr dopravy Vít Bárta 13. srpna na silnici u Nové Vsi na Liberecku, kterou poničila povodeň.jpg | Zdroj: ČTK

Ministerstvo dopravy do zaplavených míst dnes posílá tři tisíce energetických nápojů. V pondělí z Prahy vyšle dva nákladní vozy s třiceti dobrovolníky a během následujících dní také 300 metrů provizorních mostů.

Ministr dopravy hejtmana Libereckého kraje ujistil, že dostavba klíčové komunikace 1/13 do Frýdlantského výběžku se nezastaví a také přislíbil finance.

„Státní fond dopravní infrastruktury je připraven zajistit možnost urychleného, především zálohového, čerpání peněz pro opravy silnic druhé a třetí třídy,“ uvedl Vít Bárta.

Škody dosáhly pěti miliard

Škody za pět miliard korun způsobily povodně v Libereckém kraji, řekl dnes na zasedání krizového štábu novinářům řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Na začátku příštího týdne armáda začne se stavbou provizorního mostu v Chrastavě na Liberecku.

„Nebude zpřístupněn pro osobní vozidla, protože by pravděpodobně přes něj neprojela,“ uvedl ředitel Krajského vojenského velitelství Armády ČR v Liberci Josef Kulovaný.

Eva Malá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme