Ministr Kalousek zamířil na Hrad, mluvit se má o rozpočtu

Prezident Václav Klaus pokračuje ve schůzkách s ministry nové vlády premiéra Petra Nečase. Dnes si na Pražský hrad pozval ministra financí Miroslava Kalouska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek (TOP 09) | Foto: Tomáš Adamec

Mezi hlavní úkoly resortu financí podle premiéra Petra Nečase patří zastavení zadlužování země, ale i například reforma daňového systému. Právě o hlavních úkolech ministra financí čeká debatu i dnes na Pražském hradě Miroslav Kalousek.

„Předpokládám samozřejmě, že hlavním tématem budou priority mého resortu. To znamená otázka letošního rozpočtu, otázka rozpočtu na příští rok i nějaká vize reformních témat, která budou projednávána, a pevně doufám, že i schvalována v roce 2011 pro léta, a tedy i rozpočty, příští,“ řekl Miroslav Kalousek.

Dodal, že se pokusí odpovědět na všechno, na co se ho bude prezident Václav Klaus ptát.

„On má samozřejmě k této problematice velmi blízko. Kancelář, ve které dnes sedím, bývala i jeho kanceláří, takže nedokážu odhadnout, co konkrétně bude jeho největším zájmem,“ uvedl ministr financí.

Prezident se už setkal s premiérem Nečasem, ministrem životního prostředí Pavlem Drobilem, šéfem diplomacie Karlem Schwarzenbergem a ministrem dopravy Vítem Bártou.

Veronika Malá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme