Navzdory úsilí silničářů leží na mnoha silnicích vrstvy sněhu

V některých českých regionech dále silně sněží, na silnicích prvních tříd je po chemickém ošetření většinou vrstva rozbředlého sněhu. Ve vyšších polohách trápí silničáře i řidiče sněhové jazyky a závěje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pomalu jedoucí kolona aut směrem do Prahy na silnici I/2 v Mukařově se potýkala s uježděnou vrstvou sněhu

Pomalu jedoucí kolona aut směrem do Prahy na silnici I/2 v Mukařově se potýkala s uježděnou vrstvou sněhu | Foto: Jan Rosenauer

Kvůli sněhovým bariérám silničáři uzavřeli cestu mezi Klenčím pod Čerchovem a Postřekovem na Domažlicku, v Karlovarském kraji brání auta uvízlá v kopci průjezdnosti silnice v obci Mnichov nedaleko Mariánských Lázní.

Práci silničářů komplikuje silný vítr, který uklizené úseky znovu zafoukává. Také na Trutnovsku silničáři stále pluhují, řidiči však musí očekávat komplikace zejména v exponovaných horských úsecích, zejména Hofmanovy boudy a Malá Úpa.

Horská služba v Krkonoších varuje před závějemi na hřebenech a opouštěním tyčemi značených cest. Šťastně skončilo včerejší večerní pátrání po zbloudilých německých turistech v oblasti Luční boudy.

Eliška Pilařová, Martina Hanáčková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme