Někteří voliči svérázně upravují volební lístky. Dostanou pak nové

Členové volebních komisí se setkávají i se situacemi, kdy voliči svérázným způsobem upravují volební lístky a plachty. Pokud se něco takového stane, volič přímo v místnosti dostane nové volební lístky a může bez problémů volit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komunální volby a volby do Senátu

Komunální volby a volby do Senátu | Foto: Tomáš Adamec

„Jeden volič přišel s připraveným volebním lístkem takovým způsobem, že měl vystřiženou volební stranu, což by samozřejmě nebyl platný hlas. Takže jsme ho upozornili na to, že si musí znovu tu plachtu připravit,“ popsala předsedkyně volební komise v Pardubicích Jiřina Ludvíková.

Jedna z voliček pak vystřihla volné prostranství na plachtě, aby se volební lístek vešel do volební obálky. „Takže jsme ji museli dát nový, protože jinak by byl hlas neplatný,“ doplnila Lucie Chvojková z Pardubic.

V okrsku řešili i další případy. Například jeden pán, který přišel v montérkách z práce a se ptal, jestli může takto oblečen odvolit. „Tak jsme mu řekli, že samozřejmě může. A že je důležité, že přišel,“ dodala Chvojková.

VOLBY SLEDUJEME ONLINE.

ak, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme