Plzeňská policie vyšetřuje případ možného 'otrokářství'

Plzeňská policie vyšetřuje tři cizince a jednoho Čecha, které viní z vydírání, omezování osobní svobody a pokusu o ublížení na zdraví. Muži nutili na 150 Rumunů k otrocké práci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto Policie ČR

auto Policie ČR | Foto: Petra Škarková

Držení dělníci museli pracovat dvanáct hodin denně za týdenní plat 500 korun. K zatčení došlo poté, co se dělníci vzbouřili a došlo k roztržce.

Podle krajské policejní mluvčí Martiny Kohoutové telefonovali cizinci na tísňovou linku 112 s tím, že dochází k fyzickým atakům a dva z nich byli druhou skupinou odvezeni neznámo kam.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Kohoutová mluví o případu násilně držených rumunských dělníků.mp3

„Následně byli policisty zadrženi tři cizinci a jeden Čech. Zároveň policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů vydírání, omezování osobní svobody a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala Kohoutová.

Všichni podezření jsou umístěni v policejních celách. Při incidentu došlo k lehkému zranění jednoho z poškozených cizinců.

V rámci humanitární pomoci teď policisté v souvislosti s tímto případem spolupracují s pracovníky plzeňského magistrátu, krajského úřadu, krajského ředitelství hasičského záchranného sboru a Ministerstva vnitra.

Také spolupracují s policisty Oblastního ředitelství cizinecké policie a zjišťují všechny okolnosti, týkající se veškerých pracovních povolení cizinců a dalších náležitostí s tím souvisejících.

Monika Červená, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme