Policie chytila na D1 dalšího piráta silnic

Tři čtvrtě roku poté, co na dálnici D1 vytlačil z vozovky řidič při nebezpečném manévru řidičku osobního auta, dopadli dálniční policisté dalšího silničního piráta. Muže, který ve středu nebezpečnou a agresivní jízdou ohrožoval ostatní řidiče, už policisté obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozidlo silničního piráta z dálnice D1

Vozidlo silničního piráta z dálnice D1 | Foto: Policie ČR

Při své nebezpečné jízdě v terénním mercedesu nejprve mezi 15.-20. kilometrem ve směru na Brno předjel pravým pruhem řidičku osobního fordu. Pak se před ní zařadil do levého pruhu a začal prudce brzdit. Řidička fordu, která jela ve voze se svou dcerou, tak musela v rychlém dálničním pruhu zastavit.

Podobný manévr zopakoval řidič mercedesu i na 30. kilometru dálnice D1. Tentokrát ale celý incident skončil nehodou. Na vozidle řidiče, který nestihl včas zabrzdit, vznikla škoda za 200 tisíc korun. Nehoda se obešla bez zranění.

Obviněný řidič skončil v cele předběžného zadržení, kriminalisté podali návrh na uvalení vazby. V případě prokázání viny hrozí dálničnímu pirátovi až 12 let vězení.

Policisté zároveň žádají případné svědky, kteří ve středu na dálnici D1 kolem poledne zaregistrovali nebezpečné chování řidiče v terénním vozidle Mercedes bílé barvy s registrační značkou končící čísly 2222, aby zavolali na linku 158.

Pavel Kozler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme