Policie obvinila muže ze zmizení devítileté dívky. Soud ho pustil

Policie neustále pátrá po devítileté dívce z Prahy 8, která zmizela v pražské Troji minulou středu. Policisté v této souvislosti obvinili jednačtyřicetiletého muže, který ale tvrdí, že se zmizením dívenky nemá nic společného. To však vyvracejí jak testy DNA, tak výpověď na detektoru lži. Soud nicméně zamítl jeho vzetí do vazby, podezřelý tak je na svobodě. Pátrání po dívce pokračuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský policejní ředitel Martin Červíček.

Pražský policejní ředitel Martin Červíček. | Zdroj: ČTK

Policisté podezřelého muže obvinili z trestného činu zbavení osobní svobody. Jednačtyřicetiletý muž několikrát měnil výpověď a stále tvrdí, že se zmizením dívky nemá nic společného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskovou konferenci sledoval také redaktor Jan Herget.

To ovšem vyvrací jak testy DNA, které se našly na batohu zmizelé dívky, tak výsledky z detektoru lži, kterému byl podroben. Z nich vyplývá, že muž o zmizení holčičky ví.

„Nakonec přiznal, že v danou dobu se místě nacházel. Dívku ale prý neviděl. Našel jen v úkrytu její batoh, který pouze potěžkal a potom ho dal zpátky na místo,“ řekl šéf vyšetřovacího týmu Josef Mareš. Podezřelý nakonec přiznal, že se v místech pohyboval už od rána. V jednu chvíli při videu z mobilního telefonu masturboval.

Osmkrát trestaný muž

Policie muže zadržela v úterý. K zajištění muže posloužily jak odposlechy, tak kamerové systémy. Policisté muže zadrželi na Praze 8, kde si v jednom z domů vytvořil doupě. Policisté navrhli pro muže, který byl v minulosti osmkrát trestán převážně z majetkové trestné činnosti, vzetí do vazby. To ale soudce zamítl. Podezřelý je tak na svobodě.

Pražský policejní ředitel Martin Červíček označil pátrání po ztracené dívce za mimořádné. „Jsem přesvědčen, že jsme si mimořádnost případu uvědomovali,“ řekl na tiskové konferenci s tím, že dívku dosud nenašli, a proto budou v pátrání pokračovat.

Policie podle jeho slov získala na sedm set poznatků, z toho čtvrtina byla pro samotné pátrání velmi důležitá. Vyšetřovací verze nechtějí policisté v této chvíli zveřejnit, aby neohrozily pátrání.

Policie žádá o pomoc veřejnost. Zejména se pak obrací na obyvatele Prahy 8 s tím, aby ještě jednou prohlédli sklepy, půdy a místa, která nejsou příliš využívaná. Jakékoli poznatky pak mají hlásit na linku 158.

Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme