Pražské letiště přerušilo kvůli sněhu do pěti rána provoz

Sníh zkomplikoval také leteckou dopravu - Letiště Praha přerušilo kvůli sněžení provoz až do páté hodiny raní. Zrušeno nebo odloženo je proto asi 40 letů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrušené odlety

Zrušené odlety | Foto: Tomáš Adamec

Personál letiště využije odstávku k důkladnějšímu vyčištění letištní plochy, ranveje i dalších prostor tak, aby v pět hodin ráno mohl začít pravidelný provoz.

Michaela Lagronová z Letiště Praha přidala praktické informace pro cestující, kteří měli na Ruzyň namířeno: „V každém takovém případě platí, že je potřeba kontaktovat leteckou společnost. Pro lidi, kteří ještě čekají doma, doporučuji, aby kontaktovali call centrum letecké společnosti, se kterou měli letět, a zeptat se, jak to vypadá s jejich letem - jestli byl úplně zrušen nebo odložen na ráno či jiný den.“

Ti lidé, kteří už byli nebo v tuto chvíli jsou na cestě na letiště získají podle ní stejné informace u přepážek leteckých společností přímo na terminálech. Letištní haly a prostory pro cestující zůstávají samozřejmě po celou noc otevřené. Jedním z důvodů pro uzavření letiště bylo i to, že lidé se právě kvůli sněhu nestihli no Ruzyň dostat včas.

Sníh uzavřel i některá evropská letiště

Kvůli sněhu se uzavřela i čtyři velká letiště v západní Evropě. Jde o londýnský Getwik, skotský Edimburg a pak letiště v Lyonu a v Ženevě. Konkrétně na Getwiku museli kvůli přívalům sněhu zrušit až 600 letů. Největší londýnské letiště Heathrow, které odbavuje především transatlantické lety zatím funguje bez problémů.

Kromě zmíněných uzavřených letišť se na mnoha dalších provoz omezil - velká zpoždění nabírají lety třeba ve Frankfurtu nad Mohanem, v Mnichově, ale i na severu Španělska.

Katarína Brezovská, Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme