Řidiče trápí vytrvalé sněžení. Čtvrtek bude bez srážek, v pátek se čeká opět sníh

Vydatné sněžení i dnes ochromilo život na řadě míst republiky. Největší problémy zažíval Karlovarský kraj a Krušné hory, komplikace řidičům sníh způsobil i v severních Čechách a na Vysočině. V Praze musela být do odklízení závějí nasazená i sněžná fréza. Zpoždění nabíraly tramvaje i autobusy, nejvíc na okrajích metropole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda kamionu na Hradecku

Nehoda kamionu na Hradecku | Zdroj: ČTK

Zatímco vlaky se v Karlovarském kraji už rozjely, vozovky jsou na řadě míst uzavřené. Hlavně v horských úsecích Krušných hor napadalo přes 30 centimetrů sněhu. Horská služba považuje situaci za kalamitní a pomáhá vyprošťovat ze závějí uvězněné posádky automobilů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dnešní komplikované dopravní situaci v republice mluvil krátce po 18. hodině na Radiožurnálu Jaroslav Zvára, koordinátor Národního dopravního informačního centra

O mnoho lepší to není ani v Ústeckém a Libereckém kraji. Nejvíc neprůjezdných silnic je na Chomutovsku, v okolí Vejprt prakticky všechny. Kalamitní stav vyhlásili i ve Frýdlantu na Liberecku. Podle starosty Dana Ramzera už není sníh kam odklízet:

„Díky tomu, že od včerejšího večera na území města napadlo přes 50 centimetrů sněhu, nezvládáme základní údržbu.“

Návěje a nehody zhoršují průjezdnost silnic i na Vysočině. Havárie kamionu se živými prasaty na 11 hodin zbrzdila průjezd na D1. Sněžení tam sice postupně stává, ale vlivem větru se tvoří sněhové jazyky.

Podle Jaroslava Zváry, koordinátora Národního dopravního informačního centra, by se řidiči měli pokud možno vyhýbat všem oblastem, kde jsou nějaké kopce:

„V oblastech, kde dnes hodně padal sníh, dělali silničáři co mohli. Na některé věci jsme ale krátcí, příroda ještě za těchto okolností umí vítězit. Hladšímu průběhu dopravy by pomohl větší dozor policie na neukázněné řidiče a také větší ohleduplnost samotných řidičů.“

Silné sněžení, které dnes postihlo většinu republiky, bude postupně ustávat. Čtvrtek bude beze srážek, v pátek by mělo napadnout do deseti centimetrů nové sněhové pokrývky. O víkendu se pak vyskytnou už jen ojedinělé přeháňky, souvislé sněžení by mohlo znovu začít v neděli večer.

Aktuální informace pro řidiče sleduje Zelená vlna

Martin Drtina, Jan Piroch, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme