Silnice v Česku začala pokrývat ledovka

Do České republiky míří od severozápadu déšť a déšť se sněhem. Meteorologové proto varují před ledovkou. Výstraha platí až do úterní půlnoci. Namrzající déšť může zkomplikovat situaci hlavně na silnicích. Cestáři na řadě míst vozovky preventivně ještě večer ošetřili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová kalamita v Česku.

Sněhová kalamita v Česku. | Zdroj: ČTK

„Zejména v ranních a dopoledních hodinách se místy budou vyskytovat mrznoucí srážky, při kterých se bude tvořit ledovka. V průběhu dne by na většině území měla teplota vystoupit nad nulu a s večerním ochlazováním se na silnicích bude tvořit náledí,“ potvrdil meteorolog Stanislav Racko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Meteorolog Stanislav Racko

Silnice na Strakonicku a Písecku pokryla ledovka už odpoledne. Posyp vozovek tam nestačil a havarovalo kvůli tomu několik aut. Problémy se očekávají i na západě Čech a v dalších částech republiky.

V Plzeňském kraji celý den sněžilo a teploty se pohybovaly okolo nuly. Sněhová pokrývka se na mnohých místech proměnila v těžkou sněhovou peřinu, která vpodvečer začala přimrzat.

V průběhu noci hrozí zejména na jihu Plzeňska nebezpečí mrznoucích srážek, které se v průběhu noci rozšíří prakticky na celý region. Situaci bude komplikovat i mrznoucí podchlazený povrch vozovek.

Nejen na Klatovsku, kde je v současné době situace nejhorší, ale i v celém regionu tak hrozí tvorba ledovky a při dalším poklesu teplot náledí. Řidiči, pokud to není vyloženě nutné, by raději vůbec neměli vyjíždět.

Igor Maňour, Alžběta Rákosová, Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme